Deltagere på VM i Skreifiske

Nord-Norges største arrangement på vinterstid

VM i Skreifiske har vært avholdt hvert år siden 1991, og kårer årlig en verdensmester i skreifiske – den som fanger den aller største skreien. Den største skreien som hittil har blitt trukket opp under konkurransen, var 29,2 kg og ble fisket av Kjell Ove Sørbø fra Sogn.

VM i Skreifiske er Nord-Norges største arrangement på vinterstid. Konkurransen har vunnet Reiselivsprisen fra Reiseliv i Lofoten, og National Geopgraphic kommer hvert år til Svolvær for å dokumentere arrangementet. I tillegg er det flere TV-kanaler, både utenlandske og norske, som reiser til Lofoten for å dekke konkurransen.

Et viktig arrangement for lokalsamfunnet

Svolvær sett fra vannet

VM i Skreifiske fører i følge Reiseliv i Lofoten til at Svolvær koker i slutten av mars, og bidrar betydelig for både reiseliv og handelsstand. Arrangementet har rundt 600 deltagere, men tiltrekker seg også turister og andre besøkende – det anslås at mellom 5- og 6000 personer besøker Svolvær de to dagene arrangementet avholdes, og at det omsettes for rundt 25-30 millioner kroner i Svolvær disse dagene. Dette stammer blant annet fra fullbookede hoteller og overnattingssteder, restauranter og kaféer med fulle bord, og handling i byens butikker.

Påmelding og betaling på Deltager.no

Det er ingen tvil om at dette arrangementet har høy profil – blant annet deltok tidl. fiskeriminister samt Kinas ambassadør Wan Min i fjor. Vi er stolte over at VM i Skreifiske bruker Deltager.no for håndtering av arrangementets påmeldinger og logistikk rundt leie av utstyr.

Koordinator for VM i Skrefiske, Svein Erik Skjønnås, sier følgende om deres erfaring med Deltager.no:

«VM i Skreifiske er en dugnadorganisasjon og dermed helt avhengig av å benytte oss av denne type påmeldingssystem. Vi benytter systemet i dag til å kjøpe billett for deltagelse, samt leie av fiskeutstyr og salg av gavekort. Vi har tatt i bruk muligheten til å ha påmeldingssiden i eget design, noe som gir en sømløs overgang fra våre nettsider, samt gjør det enkelt for deltagerne å navigere videre til våre nettsider fra påmeldingssiden.

Vi ser også at systemet har flere funksjoner vi kan benytte i fremtiden, men vi er meget fornøyd med Deltager.no og de funksjonene vi hittil har benyttet.»

Vil du delta?

Fiskebåter under arrangementet

I år avholdes arrangementet 16. -17. mars, og allerede etter 30 minutter var 175 av plassene revet vekk. Etter kort tid var det kjøpt over 500 billetter, men det er fortsatt mulighet for å sikre seg en plass her. Eller kanskje du ønsker å sponse noen andre med hele eller deler av billetten? Da kan du kjøpe gavekort her.

VM i skreifiske er for både amatører og profesjonelle havfiskere. De fleste deltakerne er hobbyfiskere og turistfiskere fra hele verden. I tillegg deltar det ca. 50-60 profesjonelle havfiskere.

Bilder er hentet fra www.vmiskreifiske.no

Trenger du et enkelt og rimelig system for å håndtere dine deltagere? Sett opp ditt arrangement gratis her.