LinkedIn er en plattform der de fleste har profil, men som sjeldent brukes aktivt. Plattformen lider mulig litt av «janteloven», da vi har såpass stor respekt for dem som «kan det», slik at vi selv ikke tenker at vår kompetanse er relevant for eget nettverk. Man behøver ikke satse på innhold som skal gå viralt, bruker du LinkedIn riktig, er aktivitet igjennom likes, deling og kommentarer nok om du opprettholder en viss konsistens. Dette innlegget går nærmere inn på nyttige tips til tilstedeværelse, og bygge en sterkere profil.

Har du behov for en dypere forklaring over plattformen og hvordan du når din målgruppe, bør du lese dette innlegget først.

Dersom du behøver å «stille inn oppmerksomheten» er videoen nedenfor nyttig.

https://www.youtube.com/watch?v=fxbRDkmvyTQ

Innlegg

Mange ønsker å dele blogginnlegg og artikler man har lest til sitt nettverk. Dette burde man gjøre, men med omhu. Selv om du har brukt lang tid på et blogginnlegg og har skapt verdifullt innhold, vil ikke neste person forstå dette ved å se lenken. Skriv derfor noe om det du deler, før lenken, slik at du introduserer leseren. Dersom denne teksten er interessant nok, vil dem klikke seg videre. LinkedIn vil også spørre om å fjerne forhåndsvisningen av lenken, dette bør du gjøre, da en lenke i seg selv ikke er relevant.

Du kan også erstatte lenken med bilde eller video. LinkedIn ønsker ikke at besøkende skal forlate plattformen. Derfor blir innlegg med tilhørende link nedprioritert i feeden, og tekst blir forkortet. Kommenter derfor lenken i tillegg som første kommentar i feeden, slik at du øker sannsynligheten for at man klikker seg igjennom.

Tagge personer: Når du tagger folk i en LinkedIn post, vil deres forbindelser og følgere også se innholdet, og videre går det i ringdannelser. Tagg personer som er relevante i innlegget, eksempelvis om du har «sitert» noe av innholdet fra en annen person. Dersom det er noen du vil tagge, da du tror de vil sette pris på artikkelen kan du tagge, men bruk dette med forsiktighet. Eventuelt kan du heller sende innlegget som en melding til denne personen, og forklare hvorfor den vil finne det interessant.

Hashtags: Bruk av hashtags er en flott måte å nå ut til flere innen samme interesseområde. LinkedIn vil foreslå større og brede søkeord. Klikk inn på disse før bruk, slik at du vet at du bruker dem riktig. Sjekk også andre søkeord, da disse kan reflektere innholdet på en bedre måte. Da vil du ha større sannsynlighet å nå ut til riktig mennesker, og øke sannsynligheten for å bli sett.

Video

Video blir prisgitt av LinkedIn, dersom den blir publisert direkte i plattformen (ikke promotert). Har du informasjon som du ønsker å nå ut med? Vurder om dette kan kommuniseres igjennom en video. Eksempelvis fortelle om noe du skal være med på, interessen bak et kurs, fortelle om noe du interesseres av, eller bevis hva du kan igjennom en vurdering av andre som har brukt deg.

 

Artikler

Dersom du har innhold som blir linket igjennom blogg, eller har du generelt mye å si om et spesifikt tema? Vurder om du kan legge ut en artikkel. Alle artikler som blir postet igjennom LinkedIn, er ekstra godt likt av Google search. Du vil derfor nå høyere opp i andre søkemonitorer dersom du bruker LinkedIn som publiseringsplattform.


MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV